השתלת שיניים מוצלחת תלויה בכמות ואיכות עצם הלסת. ספיגת עצם, או חוסר בעצם, הם מצב בו עצם הלסת לא מספקת בסיס טוב להחדרת שתלים דנטליים, ולא מאפשרת להם להיקלט לתוך החניכיים כחלק אחד.
איך נוצר חוסר בעצם?
בהיעדר שיניים לאורך זמן מכל סיבה שהיא, הלסת משתנה בצורתה ובאיכותה. כאשר אין שיניים שישמרו על האיזון, עצם הלסת נספגת אל תוך הגולגולת, ואז, כשמבקשים לעשות השתלת שיניים, מגלים חוסר בעצם.
כשמדובר בהשתלת שיניים עליונות- אחוריות, הבעיה נפוצה עוד יותר: באזור זה, העצם דקה יותר. כשהעצם דקה מדי, קיימת סכנת חדירה אל אזור הסינוסים מעליה. במקרה כזה, לא רק שעלולה להיווצר דלקת, גם החדרת השתלים תיכשל, כיוון שהשתל לעולם ללא יוכל להיקלט לתוך החניכיים.
מה עושים?
המטרה היא ליצור גובה באמצעות הכנסת חומר בונה עצם לקרקעית הסינוס, שיאפשר לבצע השתלת שיניים. לפעולה זאת, הדורשת מיומנות רבה, קוראים הרמת סינוס.
איך מבצעים הרמת סינוס?
הרמת סינוס נקראת גם כן "השתלת עצם". הפרוצדורה מורכבת מהחדרת חומר עצם עצמית, סינתטית או של בעל-חי, לחלל הסינוס שנמצא בשני צידי האף. לשם כך, "דוחפים" את הסינוס כלפי מעלה, וממלאים את החלל. לאחר ההחלמה, ניתן יהיה לבצע החדרת שתלים דנטליים בצורה בטוחה, ולקבל את התוצאות המבוקשות.
מי מבצע הרמת סינוס?
מומחה בכירורגית הפה והלסת, הוא זה שבדרך כלל מפנה את המטופל להרמת סינוס והשתלת עצם.
חשוב שהניתוח עצמו יבוצע על –ידי רופא מיומן ומנוסה, ולא על- ידי כל רופא שיניים. הרופא יאבחן את המטופל וייקח בחשבון את כל הנתונים הרפואיים הרלוונטיים, לפני שיבנה תכנית טיפול מפורטת ומותאמת למטופל באופן אישי.
על מנת לספק לכם שירות איכותי, ריכזנו עבורכם את מיטב הרופאים תחת קורת גג אחת. גם רופאי השיקום, גם הכירורגים המומחים, ושאר הצוות המיומן של "בינת השן", יהיו כאן לצדכם לאורך כל התהליך, ילוו ויספקו הסברים וביטחון מלא.
מרפאת "בינת השן" היא המקום הטוב ביותר להשתלות שיניים בירושלים. אתם מוזמנים לפנות אלינו לכל שאלה או בקשת ייעוץ.
לפרטים נוספים על הרמת סינוס, על סיבוכים אפשריים, וכן על דרכי החלמה מהירים, תוכלו לקרוא במאמר הבא על "היום שאחרי הרמת סינוס".